Blog

Un nou virus periculos se raspandeste in mediul online din Romania

By C November 5, 2015

Salut,

Avand in vedere domeniul in care activez, m-am lovit astazi de o situatie ciudata, in care datele unui client au fost criptate iar pentru decriptarea acestora, intr-un fisier README_FOR_DECRYPT.txt era notata metoda de decriptare a acestora, prin care se cerea o anumita suma de bani.

Metoda prin care se transmite acest malware este fie prin intermediul unor fisiere atasate unor e-mailuri, fisiere care par legite, fie prin intermediul reclamelor de tip malvertising.

Pentru a evita astfel de infectari, este recomandat sa deschideti doar atasamentele e-mailurilor primite din surse cunoscute, sa evitati accesarea reclamelor care se deschid in ferestre de tip POP-up,  sa instalati in browserele folosite plugin-uri destinate blocarii acestora (ex: add-blocker). De asemenea este foarte importanta instalarea unui antivirus/antimalware pe echipamentele folosite si mentinerea acestora actualizate la ultima versiune.

In ceea ce privesc platformele web (website-urile), pentru accesarea panoului de control cat si pentru accesarea backend-ului (partii de administrare a acestora) este recomandata folosirea de parole complexe, generate, care sa contina litere mici, litere mari, cifre si caractere speciale, mentinerea platformelor si plugin-urilor actualizate.

Mai multe detalii regasiti pe site-ul https://cert.ro/alerte.php

Sper sa fie de folos informatia in vederea evitarii situatiilor neplacute.

C.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Un nou virus periculos se raspandeste in mediul online din Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You're not a robot ! *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/cubunesi/public_html/wp-includes/functions.php on line 4350