Specializarea Informatica Economica UBB – FSEGA Cluj-Napoca
Am decis sa deschid acest subiect in urma mediatizarii din ultimele zile a faptului ca, cea mai mare “bataie” pe locurile disponibile pentru admiterea la facultate in Cluj-Napoca, sunt la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, specializarea Informatica Economica. Proportia este de aproximativ 11 candidati pe 1 singur loc bugetat disponibil.
Dupa ce cititi aceasta postare, sper sa luati mai usor decizia in ceea ce priveste facultatea si specializarea 🙂 .
Avand in vede faptul ca si eu am urmat aceasta facultate si specializare, vreau sa expun in randurile care urmeaza, foarte scurt, ce inseamna sa termini Informatica Economica.
In urma cu aproximativ 6 ani, dupa ce a trecut nebunia cu examenul de bacalaureat, venise clipa sa ma decid ce cale vreau sa urmez mai departe : specializarea Informatica Economica UBB sau constructii UTCN.
M-am gandit ce mi-ar placea mai mult sa fac in viitor si am spus ca ma voi indrepta spre informatica economica din cadrul FSEGA. De aici au inceput in cercul de prieteni discutiile de genul : “Mergi la facultatea aia de balet.”, “Faci o facultate de 3 ani degeaba.”, “Acolo nu trebuie sa inveti nimic ca iti iei examene oricum.” … etc. .
Dupa ce am inceput facultatea, trebuie sa recunosc faptul ca in primul an in care am facut doar materii economice am spus ca nu e de mine dar, am zis sa vad ce va fi in anul doi. In momentul in care am inceput materiile cu “specific” informatic mi-am dat seama ca e ceea ce vreau sa fac si imi place. Au fost doi ani minunati, cu materii care te captiveaza si profesori de nota 10.
Asa ca, dupa 3 ani care au zburat, a venit momentul absolvirii si bineinteles a inceput vanatoarea locurilor de munca.
In primele luni de la obtinerea licentei, 75 % dintre colegii mei erau angajati in companii de renume in domeniul IT obtinand “de inceput” salarii care depasesc in medie 2500 de lei.
Personal, in facultate (si inainte de a ajunge acolo) am fost atras si interesat de partea de retelistica si sisteme de operare a informaticii, domeniu in care activez in prezent.
In ceea ce priveste majoritatea cunostintelor care au facut un an in plus de facultate (cei care au ajuns in anul 4) la specializari tehnice (constructii de care sunt ele), fie s-au angajat pe salarii mult mai mici decat cele mentionate mai sus, fie inca isi cauta un job in domeniu, fie s-au reprofilat si s-au angajat in domeniul informaticii.
La nivelul orasului Cluj-Napoca si chiar la nivel national, cele mai multe posturi vacante de munca si cel mai bine platite sunt in domeniul IT, fapt care ne face sa ne dam seama de ce este aceasta “bataie” pe locurile de la FSEGA specializarea Informatica Economica.
C.
Foarte frumos!