Blog

Recomandari Transalpina

By C December 9, 2015

De curand am facut o excursie de 4 zile pe cel mai frumos si interesant drum din Romania, adica, Transalpina.

Punctul de plecare a fost din Cluj-Napoca, am ajuns in Alba-Iulia unde am vizitat Cetatea Carolina, un obiectiv turistic care merita vizitat in intregime (inclusiv sectiunea cu plata). Din Alba-Iulia am plecat catre obiectivul propus, statiunea Ranca, Jud. Gorj.

Traseul rutier ales a fost Cluj-Napoca -> Turda -> Aiud -> Alba-Iulia -> Sebes -> Petresti -> Sebesel -> Sugag -> Obarsia Lotrului – Ranca si retur.

Avand in vedere faptul ca perioada excursiei a fost in extra-sezon si nu era “bataie” pe cazare, am ales sa cautam cazare de pe drum. Am cautat o cazare tip cabana si nu pensiune. La o scurta cautare pe net, am gasit cabana “Casa Noastra” . Am sunat si ne-a raspuns administratorul casei Ionut, cu care ne-am inteles unde sa ne intalnim si aproximativ pe la ce ora.

Ne-am intalnit cu Ionut, ne-a condus la cabana unde, focul era facut cred apropae din momentul in care i-am spus ca vom merge. Cabana … o locatie foarte frumoasa cu toate dotarile de care ai nevoie (inclusiv Wi-Fi),  un living imens cu o priveliste superba si gratar acoperiat afara, iar ca si amplasament, este la aproximativ 4 minute de mers pe jos pana la partia de schi, partie dotata cu teleschi si alte trasee de agrement.

In ceea ce priveste gazda, Ionut, doar cuvinte de lauda si apreciere. Am discutat si am ras in prima seara impreuna aproximativ 4 ore , ne-a povestit istoricul locului, ce avem de vizitat in zona si tot ce altceva ne-a interesat iar daca am avut nevoie de ceva ulterior, doar l-am sunat si s-a rezolvat 🙂 .

Tinand cont de perioada in care am fost, jumatatea lunii octombrie, in afara de a vizita obiectivele din Targu Jiu, prea multe nu am avut de facut in zona, dar cam acesta a fost scopul. Ne-am dorit cateva zile de relaxare, gratare si liniste.

In ceea ce priveste soseaua Transalpina, este cea mai frumoasa si complexa sosea din Romania, cu peisaje superbe de admirat, pe care nu le poti admira de pe o alta sosea din tara. Exista mici portiuni in care drumul este rau (dar nesemnificative), este marcat in proportie de 99% iar parapetii metalici de protectie sunt prezenti aproape pe tot parcursul traseului.

In concluzie, recomand cu incredere acest traseu rutier, soseaua Transalpina si nu in ultimul rand pe Ionut, impreuna cu locatiile pe care le administreaza, in special cabana “Casa Noastra”, o locatie in care te simti ca si acasa.

Transalpina3Transalpina2Transalpina

C. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Recomandari Transalpina

  • Pensiunea Carmina este situata pe Transalpina la cota 1600m, cu acces direct din Dn67c intre cele 3 partii de ski si telescaun la circa 400-500m de acestea. Este construita pe structura de complex turistic, dispunand de 15 camere cu balcoane, bai propri..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You're not a robot ! *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/cubunesi/public_html/wp-includes/functions.php on line 4350